loading.gif
mobile-banner-bg

İLÇE BAŞKANLIĞI HAFTALIK SİYASİ BÜLTENİ

...
15 Aralık 2009 - Salı

AK PARTİ PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI HAFTALIK SİYASİ BÜLTENİ

 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Haftalık SHİB Bülteni

Tarih: 8-14 Aralık   2009  Sayı: 10

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 


 

TÜRKİYE’DE SİVİL SİYASETİN ÖNÜ TIKANMAMALI

 

Demokratik Toplum Partisi’nin kapatılmasına ilişkin kararının oybirliği ile Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanması iki yönlü olarak ele alınmalıdır.

 

Olay demokrasi ve temsiliyet adına ele alındığında, siyasi partilerin fikri özgürlüklerinin sınırlandırılması ve kitleleri temsiliyet haklarının elinden alınması Türkiye’nin geleceğine ilişkin önemli bir briket olarak önümüzde bir kez daha gelmiştir. DTP’nin kapatılmasıyla bu fikri temeldeki görüşlerin sahiplenilememesi, kitlelerin kendi ideolojilerini yansıtamamalarına ve bu kitlelerin sosyal olarak ifade kıtlığı yaşamalarına sebep olacaktır. Türkiye’de 12 Eylül anayasasının getirdikleri, demokratik özgürlüğün ifade edilmesinde pranga görevi görmektedir.

 

Öte yandan Demokratik Toplum Partisi’nin bu süreçte özellikle terör örgütünün bir nevi taşeron siyasetini yapan bir duruş sergilemesi, hem toplumun dinamiklerini germiş hem de mevcut anayasal temeldeki düşüncelerin tersine bir sürecin yaşanmasına sebep oluşturmuştur.

 

Türkiye her güçün gün, daha demokratik, her geçen gün özgürlüklerin daha çok sahiplenildiği bir ülke olduğu sürece, yükselişine devam edebilecektir. Kamuoyu tarafından kabul görülen hatalarıyla birlikte DTP’nin kapatılması başta sivil siyasetin önüne koyulmuş bir takozdur. Bu takozun kaldırılması için ise sadece siyasi irade değil sivil unsurların kararlılığı da oldukça önemlidir.

 

ŞAHİN “PARTİLERİN ÖZGÜRLÜK ALANI GENİŞLETİLMELİ”

 

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, DTP’nin kapatılmasıyla ilgili, ’’Hakkında kapatma kararı verilen parti, bu tür hataları yapmamaya, bu tür davalara muhatap olmamaya özen göstermeliler. Ancak biz de siyasi partilerimizin özgürlük alanını genişletici birtakım değişiklikler yapmak durumundayız’’ dedi.

 

PAŞEYEVA’DAN ERDOĞAN’A KARABAĞ TEŞEKKÜRÜ

Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva, tüm dünyanın gözü önünde Ermenistan işgali altındaki Karabağ'da 1 milyonun üzerinde Azeri'nin zulüm altında olduğunu söyledi. Paşayeva, geçtiğimiz hafta konuyu ABD ziyaretinde gündeme getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da müteşekkir olduklarını söyledi.

Azerbeycan Sivil Toplum Kuruluşları ve Devlet Desteği Şura Başkanı Prof. Dr. Rena Mirzezade ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcçisi Selçuk Türkoğlu'nu ziyaret eden Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva, Türkiye-Ermenistan arasında oyanan 2010 Dünya Kupası grup eleme maçı öncesi yaşanan bayrak krizini yorumladı. Kamu-Sen'in Azerbaycan bayrağının stada alınması için kamuoyu oluşturduğunu belirten Paşayeva, gösterilen duyarlılığın kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Paşayeva, "Sendikanın Karabağ işgalini anlatan afiş ve broşürlerinin ne kadar faydalı olduğunu gördük. Bu tür mücadeleler ülkemizde büyük bir ilgiyle izlenmektedir. Türkiye-Ermenistan maçındaki duruşundan dolayı da mutlu olduk." dedi.

Karabağ'da tüm dünyanın gözü önünde 1 milyondan fazla Azeri vatandaşın zulüm altında olduğunu belirten Paşayeva, "Herkes buna sessiz kalıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Edoğan'ın konuyu ABD Başkanı Obama ziyaretinde gündeme getirmesi Azeri halkını mutlu etmiştir. Kendisine müteşekkiriz. Ancak Obama o konuya değinmedi." diye konuştu.

ÇELİK “NEDEN ÜÇ GÜN SONRA ÜSTLENDİLER”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Tokat’ta 7 askerin şehit edilmesini PKK’nın üstlenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kimden gelirse gelsin ve kime yönelik olursa olsun terörün her çeşidini kınadıklarını ve lanetlediklerini vurguladı.  21. yüzyılda terör ve şiddetin, insanların kendini ifade etme biçimi olmaması gerektiğini kaydeden Çelik, ’’Terör ve şiddet artık sorun çözme aracı olmamalı’’ diye konuştu.

Olayın, üzerinden 3 gün geçtikten sonra üstlenildiğine dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:  ’’Olayın üzerinden 3 gün geçtikten sonra üstlenmesi soru işaretleri içeriyor. PKK, bugüne kadar bu tür saldırıları hemen üstleniyordu. Ama 3 gün beklenmiş olması bazı soru işaretleri doğuruyor. Temenni ederiz ki failler yakalanır ve işin derinlemesine soruşturması yapılır, arka planının daha açık şekilde öğreniriz. Yapanların kim olduğu elbette önemlidir, ama olayın olması bile kendi başına milletimizi yasa boğmuştur.

ABDÜLKADİR AKSU “DAĞA ÇIKMAK ÇÖZÜM DEĞİL”

 

Aksu, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ’’Tokat’ın Reşadiye ilçesinde yürekleri yakan, kalleşçe, haince saldırı sonucu yedi askerin şehit edildiğini’’ hatırlatarak, saldırıyı nefretle kınadığını dile getirdi. Abdülkadir Aksu, ’’Türkiye, devleti ve milletiyle, hem terörle her türlü tedbirle mücadele edecek, hem de bir arada kardeşçe yaşama projesini hayata geçirecektir. Demokrasinin zemini huzurdur. Huzur düşmanları layık oldukları karşılığı alacaktır’’ dedi.

 

’’Bu yola çıkarken, yolun ne kadar meşakkatli, çetrefilli, engebeli, hatta mayınlı olduğunu biliyorduk. Bu ülkenin ayağa kalkmasından endişe duyan, milletinin huzurundan rahatsızlık duyan şer odakları olduğunu gayet iyi biliyorduk’’ diyen Aksu, her türlü sabotaja ve provokasyona karşı kararlılıklarını muhafaza edeceklerinin altını çizdi.

    
   ’’DTP’LİLERDEN KİŞİYE DAYALI POLİTİKA"

    

Abdülkadir Aksu, DTP ile ilgili görüşlerini de şöyle dile getirdi: ’’Bir türlü Türkiye partisi olamamaları bir yana biz onlara ’Sadece kimliğe dayalı siyaset yapmayın, Türkiye’nin bütününe hitap etmelisiniz’ derken, onlar bırakın kimliği, daha da öteye giderek kişiye dayalı politika yapmaya başladılar, tabi adına politika denirse...


Bütün siyasetlerini gerilim üzerine inşa etmeleri ne kendilerine ne ülkeye yarar sağlar. Şiddetin dağdan şehirlere inmesine karşı gösterdikleri en hafif deyimle ’kayıtsızlık’ kaygı vericidir.’’ DTP bilmelidir ki siyaset insanların dağa çıkmaması, sokaklara dökülmemesi için yapılır. İnsanları sokağa dökmenin adı siyaset değildir. Şiddetin bir yöntem olmadığını anlayacak bilgi birikimine, deneyimine ve hepsinden önemlisi sorumluluk bilincine sahip olmaları beklenir. Daha dün bir milletvekili ölçüsüzlüğün ve sorumsuzluğun zirvesine ulaşıp dağa çıkmaktan bahsetmiş. Mecliste siyaset yapabilecek kapasiteyi ortaya koyamayanlar acziyetlerine dağla, tepeyle kılıf bulmaya çalışıyorlar. Milletin bütününü eksen alan, sorumlu bir siyaset yerine tahriklerle, tehditlerle, provokasyonlarla netice almaya çalışıyorlar. Dağa çıkmak çözüm değildir, girdiğiniz o sokak çıkmazdır. Dağa çıkmak yerine, girdiğiniz o sokaktan bir an önce çıkın.’’

    
’’MİLLİ BİRLİK PROJESİNİN SAHİBİ MİLLETTİR’’

    
’’Demokratik açılım hiçbir partiye de endeksli değildir. Bu açılımın, bu milli birlik projesinin sahibi aziz milletimizdir’’ diyen Aksu, demokratik açılımın herkesin derdi olması gerektiğine işaret etti.  Aksu, şöyle konuştu:

 

’’Demokratlığı kendi ajandası ve talepleriyle sınırlı olanların kimseye bir faydası olmayacağı açıktır. Bu ülke insanlarının layık oldukları demokratik hakları ve ortamı umursamayıp, varlıklarını tek bir kişiye endekslemeleri, milleti galeyana getirmeleri kabul edilemez, talihsiz bir durumdur. Hele hele Sayın Genel Başkanımıza, Sayın Baykal’a, Sayın Bahçeli’ye hitaben ’Gidin o şartlarda bir de siz kalın’ diyebilmeleri akıllara durgunluk vermektedir. İsimlerini zikrettikleri hiçbir kimse elinde binlerce kişinin kanının vebalini taşımamaktadır. Girdiklerin yolun çıkmaz sokak olduğunu, bu ülkenin ufkunu açacak yolları çok geç olmadan, bir an önce bulmalarını temenni ediyoruz. Türkiye, hak ettiği aydınlık geleceğine ulaşma noktasında emin adımlarla ilerlemesine devam edecektir.’’

 

KARDEŞLİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLAR, MUTLAKA LAYIK OLDUKLARI CEZAYA UĞRATILACAKTIR.

HALİÇİ METRO KÖPRÜSÜ İNŞAATINDA İLK ADIM ATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metroyu Haliç’ten geçirerek Yenikapı’ya uzatıyor. Metro Geçiş Köprüsü’nün inşaatında kullanılacak platform ve boru kazıklar, gece bir gemiyle Haliç’e getirildi. İstanbul Metrosu’nun en önemli geçiş güzergâhlarından Haliç Metro Geçiş Köprüsü için gece yarısı önemli bir adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köprü inşaatında kullanılmak üzere Portekiz'de imal ettirilen platform ve çelik boru kazıklar, Normed isimli gemiyle Haliç’e getirildi.

 

 

HAFTANIN SÖZÜ

“DÜNLE GİTTİ CANCAZIM DÜNE AİT NE KADAR SÖZ VARSA, ŞİMDİ YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM”

HZ.MEVLANA