loading.gif
mobile-banner-bg

İlçe Başkanımız Mimar Turgay KILIÇ , Cumhuriyetin 86. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

...
29 Ekim 2009 - Perşembe

Sevgili pendikliler Gurur duyulacak bir tarihe ve gıpta edilecek bir medeniyet birikimine sahip olan milletimizin, istiklal ve özgürlüğünün sembolü olmuş Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü büyük bir coşku, heyecan ve iftiharla kutluyoruz.

 

Cumhuriyet, bu ülkede bizi biz yapan her türlü rengin ve tonun, hem bir karışımı, hem de sonucudur.

Atatürk ve onunla beraber şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren mümtaz kadroların, çok büyük zorlukların ve imkânsızlıkların üstesinden gelerek ve her türlü farklılığımızı sıcak bir kardeşlik ve milli idealler doğrultusunda zenginliğe dönüştürerek kurdukları Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.
Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli güncelleştirip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak, bizim için asla vazgeçilemeyecek hedeflerin başında gelmektedir.

Sevinçle müşahede ediyoruz ki;
Atatürk’ün bir ideal olarak ortaya koyduğu, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında her zaman önemli bir ışık olmuş, “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefi, Cumhuriyetimizin 86. yılında milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür.

Tarih boyunca milli olanla insanlığın evrensel değerlerini meczetmeyi medeniyetinin ana umdesi yapmış milletimiz, nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragat etmemiş ve tarihe şeref levhası olarak geçen bir varolma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurun diriltici soluğuyla aşmasını bilmiştir.

Şuna bütün kalbimle inanıyorum ki;
Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz sürece, bu ülkenin yüksek menfaatlerini, bu milletin mutluluk ve huzurunu her türlü günlük siyasi çıkar hesaplarının üstünde görmeyi başarabildiğimiz sürece, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun  yoktur ve olmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün aziz vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, önce Meclisi ardından da Cumhuriyeti kurarak bize emanet eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 86. yılının ülkemiz için kardeşlik, huzur, barış, refah ve mutluluk kaynağı olmasını diliyorum.”