loading.gif
mobile-banner-bg

“GENÇLER, DÜNÜMÜZ, BUGÜNÜMÜZ VE ELBETTE YARINIMIZDIR”

...
08 Aralık 2009 - Salı

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarımızın Danışma Meclisi, İl Başkanımız Aziz Babuşcu’nun katılımıyla Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplandı.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarımızın Danışma Meclisi, İl Başkanımız Aziz Babuşcu’nun katılımıyla Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplandı.  Bahçelievler Gençlik Kollarımız tiyatro grubunun bir oyunu ve müzik dinletileri ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanımız Aziz Babuşcu,  birçok siyasetçinin söylediği  ‘gençlik bir ülkenin geleceğidir’ sözünün kuru bir laf olmadan öteye gitmediğini belirterek, “Oysa bizim için gençler, aynı zamanda dünümüz ve bugünümüzdür ve biz gençlere ne kadar güvendiğimizi pratikte de her zaman göstermişizdir” dedi.

 

AK Partili gençleri, Türkiye’nin en genç lideri Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan ve ülkemizin en genç partisi olan AK Partimizin alnı ak, yüreği ak, istikbali ak gençleri olarak niteleyen İl Başkanımız,  Gençlik Kolları’nın Danışma Meclisi’nde gençlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

 

“ AK Parti’nin başarısında gençlerin gayreti yadsınamaz”

 

AK Parti’nin kurulduğundan bu yana halkımızın büyük bir teveccühüne mazhar olup ülkenin makûs talihini değiştiren icraatlara imza attığını hatırlatan İl Başkanımız “Bunda genç bir liderin; gençleri anlayan, kuşatan ve onlara büyük değer veren bir siyaset anlayışını benimseyen bu anlayışın siz gençlerin tertemiz yüreklerinde yer bulmasının önemi elbette yadsınamaz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin 28 yaş ortalamasıyla dünyanın en genç nüfus yapısına sahip ülkelerin başında geldiğini anlatan İl Başkanımız, “Böylesi bir ülkede eğer partimiz son genel seçimlerde, her iki kişiden birinin oyunu almışsa, bu başarıda, gözlerinden ışık, çalışmalarından dinamizm fışkıran siz sevgili gençlerimizin teveccüh ve gayreti yadsınabilir mi?” ifadelerini kullandı.

 

“Önümüze çıkan engelleri beraber aştık”

 

AK Partililer olarak gençleri yarınlara umutla bakamayan, gençlerin gözlerinde hayatı daha anlamlı ve yaşanılır kılacak enerji şimşekleri çakmayan bir ülkenin yarınlarından emin olamayacağının bilincinde olduklarını vurgulayan İl Başkanımız, “ Gençleri mutluluk ve huzur duymayan bir ülkenin, diğer vatandaşları da kendilerini huzurlu ve mutlu hissedemezler. Bu açıdan, AK Partimiz kurulduğu günden bu yana, kendisini hedefe ulaştıracak yolları gençlerle el ele, omuz omuza yürümeyi sadece bir gereklilik saymamış, aynı zamanda siyasetinin merkezi yapmıştır. Evet, biz bu yollarda beraber yürüdük. En başta da siz gençlerimizle beraber yürüdük. Önümüze çıkarılan birçok engeli beraberce aştık. Zorlukların üstesinden gelmenin mutluluğunu, azmin, kararlılığın ve coşkunun iklimini beraberce teneffüs ettik” diye konuştu.

 

“Gençler, dünümüz, bugünümüz ve elbette yarınımızdır”

 

 Birçok siyasetçi tarafından kullanılan  ‘Gençler bir ülkenin geleceğidir’ sözünün kuru bir laf olmaktan ileri gitmediğini aktaran İl Başkanımız konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim siyaset felsefemizde gençler, sadece geleceğimiz değil, aynı zamanda dünümüzdür, bugünümüzdür ve elbette yarınımızdır. Gençleri, sadece ileride değerlendirilecek potansiyel bir güç olarak vehmetmek yerine, onların gençlik ve dinamizmini bugün de ülke sorunlarının çözümünde kinetik bir enerjiye dönüştürmeyi, her zaman vazgeçilemez bir şiar edindik. Bu konudaki hassasiyetimizi de, söylemden çıkarıp eyleme geçirdik. Partimizde gençlere ne kadar önem verildiğini ve ne kadar güven duyulduğunu göstermek açısından birçok milletvekilimizin, belediye başkanımızın, belediye meclis üyelerimizin, hatta bakanımızın yaşına bakmanız bile yeterlidir”

 

“ AK Partili gençler hem biliyor hem yapıyor”

 

İl yönetiminde gençlerin etkin görevler üstlendiğinin altını çizen İl Başkanımız, “AK Parti siyasete getirdiği klâs duruşuyla ve ülke sorunlarını çözmeye dönük üstün başarılarıyla nasıl ki siyaseti kayıkçı kavgasına çevirenlerin ezberlerini bozmuşsa, gençliğe verdiği önem ve duyduğu güvenle de, birçok yerleşik klişeyi kırıp atmış, gençleri siyasetin nesnesi değil öznesi olarak gördüğünü ispat etmiştir” dedi. 

 

İl Başkanımız AK Parti gençliğinin, ülkesinin, milletinin istikbaline sabah gibi ışıkla gelen, sadece ülkesinin değil, dünyanın özlemini çektiği ışığı göğsünde taşıyan, bir adı da “ümit”  olan bir gençlik olduğunu açıkladı. İl Başkanımız, “Medeniyetleri, tarihleri, inançları hakikat ve yalan kefelerine yerleştirip yalanın hilesini ortaya çıkaran ve hakikati yüceltmeyi başaran dava adamı bir gençlik.  Kendini bilen, kendinden gizleneni araştıran, kendinden esirgeneni almaya azimli, kendisine dayatılanı reddetmenin cesaretine sahip, başkalarının değil kendi gündeminin takipçisi, özgürlük sancaktarı bir gençlik” diyerek sözlerine şunları ekledi: “Atalarımızın bir sözü vardır: ‘Gençler bilebilse yaşlılar yapabilse’ derler. Atalarımız müsterih olsun ki, AK Parti’nin gençleri hem biliyor, hem de bildiklerini üstün bir gayretle hayata geçiriyorlar”