loading.gif
mobile-banner-bg

BABUŞCU:ÜSTLENDİĞİMİZ MİSYON VE SORUMLULUKLARIN FARKINDAYIZ

...
18 Ağustos 2009 - Salı

3. Olağan İl Kongremizin ardından taze bir başlangıç yapan İlçe Teşkilatlarımız, yoğun bir çalışma dönemi için kolları sıvadı

3. Olağan İl Kongremizin ardından taze bir başlangıç yapan İlçe Teşkilatlarımız, yoğun bir çalışma dönemi için kolları sıvadı. İlçe Teşkilat Başkanlarımız ve il Teşkilat ile İlçe Teşkilat Komisyon Üyelerimiz İl Başkanlığı binamızda bir araya gelerek yeni dönemde yapılacak çalışmalar konusunda fikir alış verişinde bulundu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda İl Başkanımız Aziz Babuşcu da teşkilat mensuplarımızı yalnız bırakmadı. Toplantıda kısa bir konuşma yapan İl Başkanımız, AK Parti Teşkilatında, şahsi dertleri olan insanlara yer olmadığının altını çizerek, “Biz ancak, insanlığa hizmet adına bir dert sahibi olanlar ve bu derdini sevenlerle aynı yolu yürürüz.” dedi.

 

“Zaman zaman başımızı iki elimiz arasına alıp düşünerek ve “Nereye gidiyoruz?” sorusunu da kendimize yönelterek, kararlılıkla 2011 hedefine yürümemiz gerektiği heyecanını sizlerle paylaşıyoruz.” diyen İl Başkanımızın gündeminde hükümetin Kürt Açılımı da vardı. Açılıma ilişkin sert açıklamalar yapan muhalefet partilerini eleştiren İl Başkanımız Aziz Babuşcu, “Boş sloganlar peşinde koşan muhalefet partilerinin, aslında geçmişte bu tür açıklamalar yapmışken, bugün bu zeminde konuşmak isteyen İçişleri Bakanı’nı nasıl reddettiklerini görüyoruz hep birlikte. “ ifadelerini kullandı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Gerekirse bir elli yıl daha savaşırız.” sözlerine, “Bu, bu ülkenin çocuklarının hayatını hafife alan bir anlayıştır.” karşılığını veren İl Başkanımız, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, ayrışmaları derinleştiren açıklamalarını da eleştirdi. İl Başkanımız, “CHP, Genel Başkanı’nın, odasında olduğunu iftiharla söylediği; bizim medeniyetimizin bayraktarlarından Şeyh Edebali’nin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” özdeyişini, sadece duvarında asılı bir tablo algılayışında olduğunu gördük. Gönlüne ve beynine yazmadığını gördük. Çünkü, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözü, onların kafasında, “İnsanı öldür ki devlet yaşasın” şeklinde yer etmiş.” ifadelerini kullandı. Kürt açılımı ile birlikte, kardeşlik, demokrasi ve özgürlükleri içinde barındıran Türkiye Projesinin sahibi olarak çok kritik bir zeminde siyaset yaptıklarının altını çizen İl Başkanımız, teşkilat mensuplarımızı, üstlendikleri misyon ve sorumluluklarının farkında olmaya davet etti.

 

 

İl Başkanımızın ardından teşkilatlanmadan sorumlu İl Başkan Yardımcımız Bülent Turan da bir konuşma yaptı. Kongrenin ardından İl Başkanımızın vizyon ve başarıları ile yeni bir döneme girildiğini söyleyen Turan, tüm teşkilat olarak 2011 hedefine kilitlendiklerini belirtti. Bu süreçte, özü sözü bir, herkesin, “Bu adam doğru adamdır” diyebileceği, mahallesinde parmakla gösterilen mahalle yönetimleri, ilçe yönetimleri ve sandık müşahitleri ile çalışacaklarını ifade eden Bülent Turan, “Bu parti AK’tır AK kalacak” şeklinde konuştu.

 

Turan konuşmasında, “Gücün ve iktidarın yakıcı, ateşten bir gömlek olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Mevki ve makamın göz alıcı kandırıcılığına kapılmayacağız. Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın dediği gibi yolsuzluk yapanları ve haramzadeleri bu çatı altında asla barındırmayacağız.” ifadelerine de yer verdi. Teşkilatlar için en önemli tehlikelerden birinin siyasi münafıklık olduğunu söyleyen Turan, münafıklığın alameti olan yalan söyleme, sözünde durmama ve emanete ihanet etme gibi özelliklerden uzak durarak; inanç, eğitim, disiplin ve takibi kendilerine prensip edineceklerinin altını çizdi.

 

 

Seçim İşleri Başkanımız Haydar Ali Yıldız ise konuşmasında, “İl Başkanımızın başkanlığında İstanbul’da siyaseti yeniden tahkim etmek adına tüm teşkilatın yükünü ve emanetini üzerimize aldık. Bu emanetle 2011 seçimlerinin zaferle çıkacağız“ ifadelerini kullandı. Partimizin iktidara geldiği sekiz yıl süresince azim, gayret ve fedakarlıklarla büyük başarıların altına imza atıldığını belirten Yıldız, Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Türkiye’nin en büyük makamını yakın çalışma arkadaşına bırakarak fedakarlık konusunda tüm teşkilata örnek olduğuna vurgu yaptı. Yıldız, “Gün gelecek göstereceğimiz sabır, inancımız ve kararlılığımız Davos’ta yankılanacak, Gazze’ye, Filipe’ye, Bosna’ya umut olacak.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Teşkilat Başkanları ve komisyon üyelerine, yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.