loading.gif
mobile-banner-bg

BABUŞCU: TÜRKİYE’Yİ 8 YILDA ÇOK İLERİ NOKTALARA TAŞIDIK

...
14 Ağustos 2009 - Cuma

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti’nin 8. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Babuşcu mesajında şunları söyledi:

“14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyaset sahnesine adım atan AK Parti, geçen 8 yıl içinde Genel Başkanımız ve kurucumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin makûs talihini değiştirecek çok önemli hizmetlere imza atmıştır.

Kurulur kurulmaz girdiği ilk seçimde tek başına iktidara gelen partimiz, son genel seçimlerde oylarını 13 puan daha artırarak siyasi hayatımızda ender görülecek bir siyasi başarıyı gerçekleştirmiştir.

AK Parti’yle birlikte siyasetimize yeni bir üslup ve anlayış gelmiş, kayıkçı kavgasını andıran, çözüm üretmeyen, kısır çekişme ve polemiğe dayalı bildik siyasetlere asla prim verilmemiştir.

8 yıllık iktidarımız içinde AK Parti, yıllardır bir türlü gelişme sağlanamayan AB ile ilişkilerde müzakerelerin başlatılmasını sağlamış, bu perspektif içinde demokratikleşme ve insan hakları alanında birçok reformları gerçekleştirmiş, Türkiye, dış ilişkilerde dünyanın saygı duyduğu, denklemlere dâhil ettiği, aktif ve etkili bir ülke olmuştur.

8 yıllık iktidarımız dönemi içinde, ekonomide de çok büyük başarılara imza atılmıştır. Bu konuda nereye geldiğimizi anlamak açısından, sadece fert başına düşen milli gelir noktasında 8 yıl öncesiyle bugünkü durumu karşılaştırmak bile yeterlidir.

AK Parti iktidarı denince, kadın hakları alanında yapılan büyük reformları ve gerçekleştirilen devrim niteliğindeki yasal düzenlemeleri ayrıca ele almak gerekir.

Bu konuda, bizim bir şey söylememiz yerine, başta AB platformları olmak üzere uluslararası kuruluşların raporlarına bakmak bile, nereden nereye geldiğimizi göstermek bakımından son derece aydınlatıcıdır.

Ülkemizin en köklü sorunlarından olan Kürt sorununu, “insan odaklı” ve “daha çok demokrasi” perspektifi içinde nihai çözüme kavuşturmak adına ortaya koyduğumuz irade ve kararlılık herkesin malumudur. Meseleyi çözüm yolunda geniş zeminli görüşme ve değerlendirmeler, halen devam etmektedir. İnşallah AK Parti, en kısa zamanda bu sorunu da ülke gündeminden kaldıracaktır.

Kuşkusuz siyaseti “halka hizmet yolunda bitmeyen bir yarış” olarak telakki eden anlayışımız doğrultusunda daha yapacak çok işimiz ve gidecek çok yolumuz var. Ve bütün AK Partili kardeşlerimiz, büyük hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmak gerektiğinin bilincindedir.

Bu güzel gün vesilesiyle bütün AK Partili kardeşlerimizin 14 Ağustos Kuruluş Günü’nü kutluyor, hepsini dostluk ve muhabbetle selamlıyorum.”