loading.gif
mobile-banner-bg

AZİZ İSTANBUL AZİZ BABUŞCU DEDİ.

...
29 Haziran 2009 - Pazartesi

AK Parti İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İstanbul 3. Olağan İl Kongremizde tekrar İl Başkanlığı görevine seçildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İstanbul 3. Olağan İl Kongremizde tekrar İl Başkanlığı görevine seçildi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 12.00'de başlayan kongremizde heyecanlı ve coşkulu saatler yaşandı. Kongremizi takip etmek için sabahın erken saatlerinde salonu dolduran onbinlerce partili, folklor gösterileri ve türküler eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadı. İl Başkanımız Aziz Babuşcu'nun saat 12.00'de salona girmesi ile trübünlerdeki çoşku da doruğa çıktı. İl Başkanımız, alkış ve tezahüratlar eşliğinde salondaki yerini alırken, ardından Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da alkışlar eşliğinde salona giriş yaptı. Kürsüden onbinlerce partiliye seslenen Başbakan Erdoğan, İstanbul'un siyaset arenasındaki önemine vurgu yaptığı konuşmasında, 29 Mart Yerel Seçimlerinde alınan başarıya dikkat çekti. Konuşmasında, seçim sürecindeki gayretli çalışmaları nedeni ile teşkilat mensuplarına övgüler yağdıran Genel Başkanımız, ''İstanbul İl Teşkilatı'na yürekten inanıyorum. Bugüne kadar bizleri mahcup etmediniz, bundan sonra da mahcup etmeyeceksiniz. Bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, duygularımıza esir olmayacağız. Duygularımıza esir olduğumuz an bittiğimiz andır.'' ifadelerini kullandı. Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Edoğan, İstanbul'un, 2011 Genel Seçimlerinden de başarı ile çıkacağına olan inancını vurguladı.

 

Başbakan Erdoğan'ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İl Başkanımız Aziz Babuşcu, sözlerine delegeleri ve partilileri selamlayarak başladı. İl Başkanımız birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, ''Sevgili delege kardeşlerim, Bugün AK Partiye gönül vermiş bizler için, bugün, ülkesi için bir derdi, bir sızısı olanlar için, bugün, efsane Genel Başkanı'nın yanında, Büyük Türkiye davasını yüreğinde duyanlar için bir bayram günüdür. Bugün, bir dünya lideri olan Genel Başkanımızın etrafında, bir duvarı oluşturan tuğlalar gibi birbirine perçinlenmenin günüdür! Bugün, her türlü güç odağına, her türlü milli irade hazımsızlarına karşı şahlanarak “One minute-Bir dakika” demenin günüdür!'' ifadelerine yer verdi. Hiçbir makam, mevki ve koltuğun AK Parti'de hizmet ediyor olmaktan daha değerli ve onurlu olamayacağını söyleyen İl Başkanımız, Türk Halkının, ideolojik kamplaşma ve gerginliklerden başka birşey üretmeyen, milletle kavgalı, devletin milletle arasını açan yöneticilere ''Artık Yeter'' demek için 2001 yılında partimizi büyük bir tevccühle iktidara taşıdığını söyledi. İl Başkanımız sık sık alkışlarla kesilen konuşmasını, ''Biz, AK Partililer, bu siyaset dünyasına, ne saraylardan geldik, ne yüksek kulelerden, ne de plazalardan! Ne seçkinlerin icazetiyle, ne medya pompalamasıyla! Biz milletin bağrından çıktık, milletin! Biz yoksulun sofrasından, Biz anaların gözyaşından, Biz bacıların umudundan, Biz çocukların sevincinden, Biz yaşlının, dulun, yetimin feryadından doğarak geldik. Biz yıllardır çevre diye küçümsenenlerin, Açların, Gariplerin, Ezilmişlerin, İtilmişlerin, Tutunamamışların duasını alarak çıktık yola! Biz Pınarhisar cezaevinde asıl mahkum edilmek istenenin, Recep Tayyip Erdoğan değil, bu milletin ona gösterdiği teveccüh olduğunun bilincindeydik.'' sözleri ile sürdürdü. İl Başkanımız, milletin içinde, milletin emanetine ihanet etmeden ve milletin umudunu boşa çıkartmadan siyaset yapmayı kendilerine şiar edindiklerinin altınız çizdi. AK Parti'nin, milletle kurduğu bağdan beslenen doğuş ruhu ile bu ülkenin farklılıklarını zenginlik, bu milletin bütün fertlerini birinci sınıf vatandaş sayanların adresi olduğunu söyleyen İl Başkanımız, partimizin, ''yapılamaz'' denilenleri yaparak kısa sürede ülkenin makus talihini değiştirdiğini belirtti ve ekledi: ''Milletimizin kanı ve gözyaşı üzerinden, kendilerine servet ve iktidar üretmeye alışmış, Hukuk ve Demokrasi dışı odaklar, İlk defa AK Parti döneminde, Hukuk önünde hesap vermeye başladılar. Görülüyor ki, AK Parti bu ülkede sadece kalkınma ve refahın değil, sadece işin, aşın değil, sadece onurlu ve etkili dış politikanın değil, Demokrasinin de teminatıdır.''


İl Başkanımız konuşmasında, bu doğuş ruhunu her zaman ayakta tutmak için tüm teşkilatları kuşatacak bir eğitim seferberliği başlatacaklarının müjdesini verdi. Ayrıca teşkilatları da toplumsal piramidin tepesine çıkmak için “Hesabı” olan değil Milleti adına “Çilesi” olan, “Rastgele siyasi görüşleri” olan değil, “Davası” olan, Süfli ihtirasları olan değil, Sızısı, ıstırabı, hedefi olan kişilerden oluşturmaya gayret göstereceklerinin altını çizdi. İstanbul Teşkilatının her seçim döneminde örnek alınacak çapta büyük fedakarlıklarda bulunduğunu dile getiren İl Başkanımız, ''En parlak siyasi projeler, en imrenilecek siyasi programlar, ancak iyi organize olmuş ve kaliteli bir teşkilatla hayata geçer. Ben ve İstanbul Teşkilatımız, bunun bilincindeyiz ve bunu, bu kongrenin ardından, Bütün Türkiye’ye bir kere daha göstereceğiz.'' diye konuştu.

Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirten İl Başkanımız Aziz Babuşcu, 'Bu süreçte her zamankinden daha çok Genel Başkanımızın yanında yer almak, Genel Başkanımızla bütünleşmek ve dayanışmak durumundayız.'' dedi. Siyasete şan, şöhret, makam, mevki için gelmediklerini bir kez daha vurgulayan İl Başkanımız, Büyük Türkiye davası için bundan sonra da samimiyetle çalışacaklarını kaydetti. İl Başkanımız konuşmasını, ''Kimler hangi oyunu oynarsa oynasın, kimler hangi tuzakları kurarsa kursun, hepsinin hevesini kursağında bırakıp, İstanbul’u, onların rüyalarında bile göremeyeceği başarılara ulaştırmak, İstanbul Teşkilatı olarak boynumuzun borcudur!'' ifadeleri ile noktaladı.

Konuşmaların ardından yapılan gizli oylamada İl Başkanımız Aziz Babuşcu 620 geçerli oyun 463'ünü alarak tekrar İl Başkanlığı görevine seçildi.